سئو چیست و چگونه سئو کار شویم
سئو یا بهینهسازی برای موتور جستجو چیست؟
سئو یا بهینهسازی برای موتور جستجو، شامل تمام فعالیتهایی است که باید در سایت خود انجام دهید تا در نتایج موتور جستجوی گوگل رتبۀ بهتری به دست آورید.
سئو چیست؟
هنگامیکه یک کلمه را در گوگل جستجو میکنید، لیستی از نتایج، در صفحات مختلف نمایش داده میشود. به این صفحات، صفحات نتایج موتور جستجو یا “SERP” میگویند. اگر شما صاحب یک سایت باشید و آدرس آن در صفحۀ نخست گوگل قابل مشاهده نباشد، باید سایت خود را برای این موتور جستجو بهینهسازی کنید. از حیاتیترین اقداماتی که باید در سایت خود پیاده کنید:
- طراحی بهینۀ سایت
- طراحی استراتژی محتوا
- تولید محتوای اصیل
به کمک بهینهسازی صفحات سایت خود میتوانید در نتایج جستجوی گوگل یا سایر موتورهای جستجو در رتبۀ بهتری قرار بگیرید.
سئو بر بهبود رتبهبندی در نتایج اُرگانیک “طبیعی و نه پرداختی” متمرکز است. اگر شما یک سایت داشته باشید و بخواهید ترافیک بیشتری کسب کنید، سئو باید بخشی از تلاشهای بازاریابی دیجیتال شما باشد.
موتور جستجو چیست؟
موتورهای جستجو، به سایتهایی گفته میشود که محتویات دیگر سایتها را توسط الگوریتمهایی طبقهبندی میکنند؛ بنابراین طبیعی است هر سایتی که محتوای اصیلتر، کاربرپسندتر، مفیدتر و آموزندهتر داشته باشد را در رتبههای بالاتر نشان دهند. سایتی که در طراحی بهینه شده باشد و محتوای ارزشمندی داشته باشد، توسط موتورهای جستجو در رتبههای بالاتر قرار میگیرند، در اصل کار موتور جستجو شناسایی این موارد است.
چرا موتور جستجوی گوگل بهترین است؟
بیگمان با نام گوگل غریبه نیستید؛ موتور جستجوی گوگل پربازدیدترین سایت دنیا است که ماهانه بیش از یک میلیارد کاربر را به سمت خود جذب میکند.
شاید جالب باشد که بدانید بیش از نود درصد ترافیک ورودی به سایتها مربوط به گوگل است.
بعد از گوگل، سایت بینگ در رتبۀ دوم قرار دارد که سهم آن بهطور میانگین، تنها هفت درصد است. بنابراین مسیر طراحی سایت و استراتژی تولید محتوا شما باید در راستای اهداف گوگل باشد!
بدونشک این موتور جستجو قدرتمندترین بوده و همۀ اصول و مبانی سئو در جهت موفقیت یک سایت در نتیجۀ جستجوی گوگل قرار دارد. پس باید بدانید که برای به موفقیت رساندن کسبوکار اینترنتی خود، نیاز دارید تا به صفحۀ نخست جستجوی گوگل و سپس به لینکهای بالاتر برسید.
سئو مخفف چه عبارتی است؟
سئو کوتاه شدۀ عبارت Search Engine Optimization یا همان بهینهسازی برای موتور جستجو است؛ که اگر حرف نخست هر کلمه را کنار هم قرار دهیم، مشخصا واژه SEO در زبان انگلیسی حاصل میشود و در زبان فارسی نیز به آن بهینهسازی برای موتور جستجو یا به صورت اختصار سئو میگوییم. اکنون میتوانید به کسی که از شما میپرسد سئو چیست، از لحاظ معنایی پاسخ دهید.
دلیل ارزشمند بودن سئو چیست؟
در دنیای آنلاین امروز، ارزش سئو بیشتر از همیشه شده است. میلیونها کاربر هر روز به دنبال پاسخ پرسشهای خود یا به دنبال حل مشکلات خود هستند و این کار را از طریق موتورهای جستجو مانند گوگل انجام میدهند.
اگر شما یک سایت، وبلاگ یا فروشگاه آنلاین دارید، سئو میتواند به کسبوکار شما کمک کند و شما را به اهدافتان برساند.
اهمیت سئو در همین است و اگر میخواهید که در نتیجۀ جستجوی یک کلمه جزو نخستین سایت باشید، باید به اصول و قواعد سئو ارج بگذارید.
بنابراین چنانچه به دنبال برندسازی، کاهش هزینههای بازاریابی و یافتن مشتریهای هدفمند هستید، به هر نحوه که شده، موضوع سئو را جدی بگیرید.
1- بیشتر کاربران موتور جستجوی گوگل به احتمال زیاد بر روی یکی از سه پیشنهاد نخست در صفحه نتایج کلیک میکنند.
2- کاربرانی که از طریق گوگل وارد سایت شما میشوند مشتریان و کاربران واقعی شما هستند زیرا با کلمۀ کلیدی مربوط به کسبوکارتان وارد سایت شما شدهاند.
3- سئوی سایت ارزان است؛ چنانچه شما خودتان سئوی سایتتان را بر عهده بگیرید هزینۀ چندانی برای شما نخواهد داشت.
4- اگر شما در موتورهای جستجو به موقعیتهای بالا دست پیدا کنید، اعتماد کاربران همچنین موتورهای جستجو، به سایت شما بیشتر میشود.
5- تعداد افرادی که سایت شما را با جستجو در گوگل پیدا میکنند خیلی بیشتر از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، توییتر و دیگر کانالهای رسانههای اجتماعی است.
6- اگر دو سایت مختلف یک محصول یا خدمت یکسان را به فروش برسانند، سایتی که برای موتورهای جستجو بهینهسازی شده است و سئوی مناسبی دارد، بازدیدکنندۀ بیشتری بهدست میآورد و در نتیجه فروش بیشتری خواهد داشت.
چرا سئو مهم است؟
به عنوان یک کاربر، اگر بخواهید در مورد یک کلمۀ کلیدی محتوایی بخوانید نخست آن را در گوگل جستجو میکنید. پس از جستجوی کلمۀ کلیدی موردنظر، ده نتیجۀ جستجو “ده سایت” به شما نمایش داده میشود که معمولاً کاربران بر روی یکی از سه لینک نخست کلیک میکنند. حال اگر جزء سه لینک نخست باشید، کاربران وارد سایت شما میشوند و این مسئله به افزایش ترافیک سایت و دیده شدن بیشتر کمک میکند.
همین مسئله باعث شده تا سئو به بخش مهمی از بازاریابی کسبوکارها تبدیل شود.
سئو نه تنها به افزایش ترافیک طبیعی سایت کمک میکند، بلکه از یک دیدگاه دیگر هم دارای اهمیت است. هنگامی که کاربر یک کلمۀ کلیدی را جستجو میکند، به این معنا است که به آن گستره نیاز دارد یا دستکم علاقهمند است. بنابراین اگر سایت شما در آن گستره فعالیت کند، کاربری که وارد سایت شما میشود مخاطب هدف است.
جذب مخاطب هدف کار آسانی نیست و اهمیت بسیار زیادی دارد.
شما با جذب مخاطبان هدف میتوانید تعامل و نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید که این مورد به رشد فروش شما کمک شایانی میکند. پس مخاطبانی که از طریق گوگل وارد سایت میشوند، مخاطبان هدف هستند و شانس زیادی برای فروش محصول یا خدمات خود را به آنها دارید.
سئو چگونه کار می کند؟
اکنون که با اهمیت سئو آشنا شدید، حتماً میخواهید از آن استفاده کنید! برای استفاده از استراتژی سئو، نخست باید ببینید که سئو چگونه کار میکند؟ در واقع باید عملکرد سئو را بشناسید و سپس برای آن اقدام کنید.
سئوی سایت به این معنا است که رتبۀ صفحات سایت خود را بر اساس کلمات کلیدی هر صفحه به رتبههای نخست برسانید.
گوگل فاکتورهای مختلفی دارد و بر اساس آن، سایتهای مختلف را رتبهبندی میکند. اگر سایت شما فاکتورهای مختلف که بیش از دویست فاکتور است را رعایت کرده باشد، شانس شما برای رسیدن به رتبههای نخست گوگل بسیار زیاد است.
برای درک بهتر این موضوع، یک مثال ساده را بررسی میکنیم. فرض کنید دو سایت در یک گستره فعالیت میکنند که در این صورت رقیب سئوی یکدیگر هستند. سایت الف دارای سرعت بارگذاری بسیار بالا، تجربه کاربری عالی و محتوای مناسب است؛ کاربر در چنین سایتی به راحتی به بخشهای مختلف دسترسی دارد. سایت ب سرعت بارگذاری پایین، قالب غیر ریسپانسیو و محتوای غیر ارزشمند دارد. در این صورت، گوگل این دو سایت را با هم مقایسه میکند و شاید سایت الف را بالاتر نشان دهد، چرا شاید؟
چون سئو به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و تنها این موارد برای رتبهبندی سایتها کافی نیستند.😁
چرا نباید به سئو به عنوان یک راه حل کوتاه مدت نگاه کنیم؟
پاسخ این سوال ساده است:
چون سئو به هیچ روی یک راه حل کوتاه مدت نیست.
اگر فکر میکنید که با راهاندازی یک سایت به درآمد و فروش سریع میرسید باید بدانید که خیال باطل است چون سئو فرآیندی زمان بر است. خودتان را جای گوگل قرار دهید؛
چرا باید سایتی که مدتها رتبه خوبی برروی یک عبارت داشته و مخاطبان آن راضی هستند جای خود را به سایت شما بدهد!؟
اگر این سوال را منطقی پاسخ دهید، بیگمان متوجه اصل مطلب خواهید شد. از طرفی بهتر است بدانید که اگر قصد دارید در کوتاه مدت با استفاده از سئو بقای کسبوکار اینترنتی خود را حفظ کنید، بدونشک کسبوکار شما نابود خواهد شد.
سئو به هیچ روی نمیتواند در کوتاه مدت به شما نتیجۀ ملموسی بدهد.
ماهها طول میکشد تا بتوانید بر روی عبارات هدفتان در گوگل رتبه بگیرید و سپس از آن به درآمد برسید.
بیست مورد از مهمترین اصطلاحات رایج در سئو چیست؟
سئو هم مانند هر روش بازاریابی دیگر، اصطاحات خاص و البته مهم خود را دارد! در این بخش از مقاله میخواهم اصطلاحات سئو که مهم و کاربردی هستند را باهم بررسی کنیم:
بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو
بازاریابی سایت برای موتورهای جستجو
صفحه نتایج سایت جستجوی گوگل
کلمات کلیدی یا کلیدواژه
سئوی داخلی، فعالیتهای سئو انجام شده درون سایت
سئوی خارجی، فعالیتهای سئو انجام شده بیرون از سایت
لینک دریافتی از سایتهای دیگر
تجربه کاربر
رابط کاربری
طراحی واکنشگرای سایت برای موبایل، تبلت و سایر دستگاهها
لینکهای خروجی، لینکهای داده شده از صفحات سایت شما به سایتهای دیگر
لینکهای داخلی، لینکهای داده شده بین صفحات موجود در سایت شما
تگهای موجود در کدهای سایت برای ارسال اطلاعات مفید به گوگل
عنوان انتخاب شده برای لینکهای سایت
تعداد دفعات دیده شدن لینکها در صفحه نتایج جستجوی گوگل
نرخ کلیک، تعداد کلیکهای صورت گرفته نسبت به میزان مشاهده لینکها
درخواست اقدام به عمل از کاربر
نرخ پرش، خارج شدن کاربر بدون ماندن در صفحه سایت شما
فرآیند بررسی سایت توسط خزندههای گوگل
بانک صفحات سایتها در گوگل
مراحل سئو در یک سایت چیست؟
به طور کلی عملیات سئو به سه قسمت تقسیم میشود. وقتی قرار است رتبۀ سایت خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید، کافیست نخست سایت را از لحاظ موارد فنی بهینهسازی و سپس بپردازید به سئوی داخلی و در پایان به سراغ سئوی خارج از سایت بروید که این عملیات در سه قسمت وابسته به هم دستهبندی میشوند:
سئو تکنیکال یا فنی Technical SEO
سئو داخلی یا آن پیج سئو Onpage SEO
سئو خارجی یا آف پیج سئو Offpage SEO
این سه مرحله جز اساسیترین مراحل سئو میباشند و بهتر است که این مراحل به ترتیب انجام شوند.
همانطور که پیشتر گفته شد نخست باید سایت خود را از نظر فنی برای گوگل آماده کنید، سپس به سراغ سئو داخلی بروید و بعد از آن نیز سئو خارجی سایت خود را انجام دهید.
بد نیست بدانید که سئو تکنیکال زیر مجموعۀ سئو داخلی است اما گستردگی این بخش باعث شده است تا بسیاری آن را به عنوان یک مرحله جدا معرفی کنند.
من هم در این مقاله برای درک بهتر اهمیت این بخش از سئو، آنها را از یکدیگر جدا کردهام. سئو در واقع تعریفی از این سه مرحله است که در ادامه به معرفی هر کدام میپردازم.
سئو فنی یا تکنیکال چیست؟
سئو تکنیکال یا فنی بیشتر به مسائل فنی سایت شما میپردازد و شما باید یکسری اصول اولیه را در هنگام ایجاد سایت خود رعایت کنید تا رباتهای گوگل بهراحتی بتوانند سایت شما را بررسی کنند تا سایت شما در نتایج جستجو ظاهر شود.
گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس از جمله ابزارهایی هستند که میتوانند به شما در سئو فنی کمک کنند.
سئو داخلی یا آن پیج "روی صفحه" چیست؟
سئو داخلی به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که درون سایت صورت میگیرد تا بتوانیم به محبوبیت بیشتری نزد موتورهای جستجو دست پیدا کنیم. از مهمترین مواردی که در مبحث سئوی داخلی قرار میگیرد؛ میتوان به مباحث فنی، تولید محتوا و البته رابط کاربری و ظاهر سایت “UI“ اشاره کرد. اگر میخواهید سایت شما در درازمدت نیز رتبۀ خوبی داشته باشد و همیشه در نتیاج جستجو سایت شما نشان داده شود باید روی سئو داخلی On-page Seo سایت خود به صورت مداوم کار کنید.
سئو خارجی یا آف پیج "خارج صفحه" چیست؟
منظور از سئو خارجی تمام فعالیتهایی است که خارج از سایت خودمان انجام میدهیم تا بهینهسازی بهتری برای موتورهای جستجو داشته باشیم. این فعالیتها مواردی مانند رپورتاژ آگهی، تبلیغات دیجیتال و لینکسازی مناسب خارجی “Backlink“ است. یکی از مراحل حساس در سئو، سئو خارجی است که باید با حساسیت بسیاری روی آن کار شود چراکه زیادهروی در سئو خارجی ممکن است سایت شما را با دشوار مواجه کند و پیشنهاد میکنم به خوبی دربارۀ آن مطالعه کنید یا به عبارت سادهتر بیگدار به آب نزنید!
انواع تکنیک های سئو چیست؟
برای پیادهسازی هر یک از مفاهیم و تکنیکهای سئو، روشهای مختلفی وجود دارد؛ اما باید توجه داشته باشید که برخی از این راهها، میتواند برای سایت زیانآور باشد. در اینجاست که مفهوم سئوی کلاه سیاه، سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه خاکستری مطرح میشود تا با دانستن آنها بتوانیم روشهای بهتری را برای پیادهسازی سئوی سایتمان انتخاب کنیم.
تقسیمبندی تکنیکهای سئو به صورت زیر است:
سئو کلاه سفید
سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه سیاه
سئوی کلاه سفید یعنی چه؟
به نوعی میتوان گفت که موتورهای جستجو قواعد و قوانینی را برای سئو تدوین کردهاند و اگر برای سئوی سایت خود به طور کامل در چهارچوب این قواعد تعریف شده قدم بردارید بدین معنی است که از روش سئوی کلاه سفید یا همان White Hat SEO استفاده میکنید. باید توجه داشته باشیم که سئوی کلاه سفید فرآیندی زمانبر است و شاید نتواند نتیجۀ دلخواه ما را در سریعترین زمان ممکن حاصل کند اما در دراز مدت بسیار تاثیرگذار است.
در واقع این بهترین تکنیک سئو است اما با این روش زمان میبرد تا شما به رتبۀ خوبی برسید
البته بعد از رسیدن به رتبههای بالا، احتمال اُفت رتبه سایت شما بسیار کم خواهد بود. سئو کلاه سفید ارزش واقعی سئو را نشان میدهد زیرا بسیار نزدیک به رفتار کاربر است.
سئوی کلاه خاکستری یعنی چه؟
شاید بتوان سئوی کلاه خاکستری یا همان Gray hat SEO را به روشی بین سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه تعریف کرد. استفاده از روش سئوی کلاه خاکستری معمولا به تکنیکهایی منتهی میشود که اجرای آن، در چهارچوب قوانین موتورهای جستجو نیست. کسانی که از این روش استفاده میکنند سعی در فریب کاربران خود را دارند!
به مثل فردی با قراردادن محتوای دانلود رایگان یک نرمافزار از موتورهای جستجو ورودی میگیرد و اگر شما به آن سایت وارد شوید، هیچ لینک دانلودی را مشاهده نخواهید کرد!
باید توجه داشته باشید که بسیاری از تکنیکهای موجود در سئو کلاه خاکستری، متوجه جریمههای سنگینی میشود؛ پس اگر میخواهید از این روش بهره ببرید، حتما باید به تمام مبانی موجود در علم سئو، مسلط شوید. پیشنهاد من این است که از سئو کلاه سفید استفاده کنید.
سئوی کلاه سیاه یعنی چه؟
سئوی کلاه سیاه یا همان Black Hat SEO تکنیکی است که در مقابل سئو کلاه سفید قرار دارد.
در این مدل، به قوانین وضع شده توسط موتورهای جستجو هیچ توجهی نمیشود و سئوکار سعی میکند با فریب موتورهای جستجو و دور زدن قوانین و مقررات تعیین شده در سریعترین زمان ممکن به نتیجۀ دلخواه برسد.
استفادۀ بیش از حد از کلمۀ کلیدی در متن، بهره بردن از تگهای غیر مرتبط با محتوا، استفاده از مطالب کپی، استفاده از لینکهای نامرتبط و دهها مورد دیگر از جمله تکنیکهای رایج در سئوی کلاه سیاه محسوب میشود. باید توجه داشته باشید که هر چند سئوی کلاه سیاه کار را برای شما سادهتر میکند و ممکن است در زمان کمتری هم شما را به نتیجۀ دلخواهتان برساند اما دوام این موفقیت، معمولا طولی نمیکشد و بسیاری از جریمههای موتورهای جستجو هم جبرانناپذیر است؛ پس هرگز پیروی از این روش، پیشنهاد نمیشود.
من توصیه میکنم به دنبال روشهای سئو کلاه سفید برای بهینهسازی عملکرد و رتبهبندی سایت خود باشید. درست است که این تکنیک یک راه طولانی است اما مطمئن باشید شما مزد طی کردن این راه طولانی را خواهید گرفت.
نابرده رنج گنج میسر نمیشود
مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد
هر کو عمل نکرد و عنایت امید داشت
دانه نکاشت ابله و دخل انتظار کرد
مزایای مهم سئو برای کسبوکارهای آنلاین چیست؟
سئو نیازمند هزینه کردن است! هزینه تنها به پول ختم نمیشود و باید برای آن زمان و انرژی هم مصرف کنید. به همین دلیل پیش از آن که بخواهید برای استفاده از سئو تصمیم بگیرید، باید ببینید که آیا مزایای آن میتواند به تصمیمگیری شما کمک کند؟ یا خیر.
در ادامه به بررسی مهمترین مزایای سرمایهگذاری در سئو میپردازم:
نخستین برتری سئو این است که شما میتوانید مخاطبان هدفمند خود را جذب کنید. در واقع هنگامی که کاربران کلمات کلیدی موردنظر خود را جستجو میکنند، به این معنی است که به آن گستره نیاز دارند. حال اگر سایت شما در رتبههای نخست گوگل باشد، میتوانید مخاطبان هدفمند کسبوکارتان را جذب کنید. به همین دلیل پیشنهاد میکنم حتماً محتوای مرتبط با گستره کاری خود منتشر کنید تا هنگام جذب کاربر، مطمئن باشید که مخاطب هدفمند شما هستند.
اگر محتوای مرتبط با کسبوکار خود تولید کنید و با سئو به رتبههای نخست گوگل برسید، مخاطبان هدفمند را جذب کردهاید. در این صورت شما میتوانید محصولات و خدمات خود را به آنها پیشنهاد کنید. اگر شرایط شما مناسب بوده و کاربر هم نیازمند آن محصول یا خدمات باشد، آن را خریداری میکند. این موضوع نرخ تبدیل شما را افزایش میدهد و در نهایت منجر به رشد کسبوکارتان میشود! البته نرخ تبدیل تنها مربوط به فروش نیست و میتواند شامل موارد دیگری نظیر افزایش کاربران عضو شده در سایت هم باشد.
برندسازی مسئلۀ مهمی برای کسبوکارهای اینترنتی است! با رسیدن به رتبههای نخست گوگل، کاربران زیادی از سایت بازدید میکنند. اعتبار سایتهایی که رتبه نخست گوگل را دارند بیشتر از اعتبار سایتهایی است که تبلیغات زیادی در اینترنت میکنند. پس رسیدن به رتبههای نخست گوگل میتواند به رشد جایگاه برند شما کمک شایانی کند.
گاهی اوقات کاربران میگویند که سئو رایگان است و این غلط است! شاید سئو در ظاهر رایگان باشد اما هنگامی که روی آن تمرکز میکنید، متوجه میشوید که سئو هم هزینههای خود را دارد. از تولید محتوا گرفته تا لینکسازی همگی نیازمند هزینه هستند. بیگمان، سئو نسبت به سایر روشهای اقتصادی بسیار ارزانتر است و با یک بار هزینه کردن نتیجه آن را همیشه میبینید.
البته فراموش نکنید که سئو تنها یکبار نیست؛ باید همیشه به آن رسیدگی کنید تا رتبۀ عالی خود را از دست ندهید.
سئو چه محدودیتهایی برای کسبوکارهای آنلاین ایجاد می کند؟
شاید فکر کنید که سئو فقط مزایا دارد و معایبی برای آن وجود ندارد! اگر چنین فکر میکنید، باید بگویم که سخت در اشتباه هستید. سئو علاوه بر مزایای بسیار عالی خود، معایبی هم دارد. در ادامه چهار مورد از مهمترین معایب سرمایهگذاری در سئو را بازگو میکنم:
میدان رقابت سئو هیچ وقت خالی نخواهد شد! یکی از مهمترین معایب سئو این است که رقبای شما همیشه در تلاش هستند تا رتبۀ عالی شما را به سایت خود اختصاص دهند. همین مسئله باعث میشود تا همیشه نیاز به رسیدگی به سئوی سایت داشته باشید و برای بالا ماندن سایت، باید فعالیتهای سئو نظیر تولید محتوا و لینکسازی را مرتب انجام دهید.
الگوریتمهای گوگل را میتوان همان قوانین گوگل شمرد که به رتبهبندی سایتها کمک میکنند! مهمترین مسئلهای که الگوریتمهای سئو دارند، این است که همیشه در حال تغییر هستند. تغییر الگوریتمهای گوگل میتواند رتبه سایت شما را کاهش یا حتی افزایش دهد. بنابراین اگر از الگوریتمهای گوگل پیروی کرده باشید، سایت شما همیشه بالا میماند اما اگر الگوریتمها را دور زده باشید، با یک بروزرسانی گوگل ممکن است از لیست نتایج صفحۀ نخست گوگل محو شوید!
گوگل قوانین خاص خود را دارد و برای رسیدن به رتبههای نخست، باید حتماً آنها را رعایت کنید. گاهی اوقات افراد با دور زدن قوانین گوگل، سعی در رسیدن به رتبههای نخست دارند. گاهی اوقات هم این اتفاق میافتد که اصطلاحاً به آن سئوی کلاه سیاه گفته میشود. حال اگر گوگل متوجه شود که قوانین را دور زدهاید، سایت شما را پنالتی میکند که ممکن است منجر به حذف سایت شما از نتایج جستجوی گوگل شود. (اطلاعات کاملتر دربارۀ گوگل پنالتی)
سئو یک روش بازاریابی عالی برای کسبوکارهای آنلاین محسوب میشود اما یک عیب بزرگ دارد! سئو دیربازده است و بستگی به سختی کلمات کلیدی، ممکن است بین یک تا چند ماه زمان نیاز داشته باشد. بنابراین اگر به دنبال روشی هستید که بازدهی سریع داشته باشد، بهتر است به سراغ روشهای دیگر بازاریابی بروید اما اگر روی سئو تمرکز کنید، پس از رسیدن به صفحۀ نخست گوگل بازدهی خوبی خواهد داشت و هزینههای آن مانند روشهای دیگر بازاریابی اینترنتی سنگین نیست.
چگونه میتوان سئوکار شد؟
برخی از متخصصان سئو از ابتدا با هدف سئوکار شدن کار خود را آغاز نکردند. برخی کاملاً تصادفی شروع به کار در این حوزه کردند و بعدها یادگیری خود را در این زمینه روز به روز افزایش دادند.
همانطور که گفتم برای تحصیل در دانشگاه رشتهای برای سئو وجود ندارد و یادگیری آن تماما به خود شما و علاقۀ شما به این حیطه بستگی دارد.
اما با این حال بیایید تا نگاهی به مسیر شغلی متخصص سئو بیندازیم و ببینیم برای متخصص سئو شدن چه مراحلی را باید طی کنید.
گام اول: آیا سئوکار شدن برای من مناسب است؟
اولین قدم برای انتخاب شغل این است که مطمئن شوید واقعاً به این گستره علاقمند هستید. مطمئنا قصد ندارید تا زمان خود را برای شغلی هدر بدهید که هیچ علاقه و استعدادی در آن ندارید.
اگر به خوبی درباره این شغل تحقیق کنید، میتوانید متوجه شوید که برای این شغل مناسب هستید و حتی روحیه شما با این مدل کار سازگاری دارد یا خیر.
ممکن است برای شغل دیگری در مارکتینگ مناسب باشید و مسیر شغلی سئو را به اشتباه انتخاب کرده باشید!
گام دوم: اصول سئو و کار با موتورهای جستجو را درک کنید
به عنوان یک سئوکار باید بدانید که سرنوشت کار شما تماما به نحوه کار موتورهای جستجو بستگی دارد. به همین دلیل شما باید اطلاعات کافی در مورد رباتهای موتورهای جستجو بدست بیاورید.
این رباتها هستند که در مورد کیفیت و مرتبط بودن محتوای شما تصمیم میگیرند و چندین عامل کلیدی باعث تصمیمهای آنها میشوند.
موتورهای جستجو مانند جعبه سیاه هستند و معمولا اطلاعات و اسرار خود را فاش نمیکنند. اما میتوانید از عوامل شناخته شده برای بهینه سازی سایت خود استفاده کنید و آن را در میان دیگر رقبا برجستهتر کنید.
برای اینکه متخصص شوید با اصول اولیه شروع کنید. در ابتدا باید درک کنید که کاربران و موتورهای جستجو چگونه با هم تعامل دارند و برای بهینه سازی محتوا چه کاری میتوانید انجام دهید.
یادگیری اصول اولیه سئو در سه مؤلفه خلاصه میشود:
- انواع محتوایی که کاربران میخواهند، انتظار دارند یا نیاز دارند. همه چیز در مورد تولید محتوا و سئو به قصد کاربر بستگی دارد.
- درک دقیق از نحوه عملکرد موتورهای جستجو.
- یادگیری کار با ابزارها و تکنیکهای مورد نیاز برای بهینه سازی وبسایتها.
وقتی از زیربنای سئو باخبر باشید و تمام بایدها و نبایدهای آن را بدانید، به خوبی میتوانید تمام تکنیکها را بر روی وبسایتها اعمال کنید.
گام سوم: وبسایت خود را بسازید
هنگامی که اصول سئو را درک کردید، زمان استفاده از آنها فرا رسیده است. بیشتر افراد حرفهای این توصیه را به شما خواهند کرد که سراغ ساخت و امتحان سئو روی وبسایت خود بروید. یعنی باید آزمون و خطا را روی وبسایت خود انجام دهید.
برای هموارتر شدن این مسیر میتوانم کمکتان بکنم، کافیست با من در ارتباط باشید تا Wordpress را بیاموزید. تمامی تگها را یاد بگیرید و آنها را آزمایش کنید. موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. این امر تولید محتوا را برای شما آسانتر میکند.
گام چهارم: کار با Google Analytics و Google Search Console را بیاموزید
طرفداران سئو از ابزارهای متنوعی برای بهینه سازی محتوا و تجزیه و تحلیل کارایی آنها استفاده میکنند. پایه و اساس سئو همیشه یادگیری کار با Google Analytics و Google Search Console است و در واقع این دو برای انجام کارهای سئو بسیار مهم هستند.
به طور خلاصه این دو ابزار اطلاعات مفیدی به شما میدهند که میتوانید از آنها برای بهبود وبسایتها استفاده کنید. میشه گفت تخصص در سئو با تسلط بر این دو ابزار گره خورده است.
گام پنجم: درباره سئو هر روز مطالعه داشته باشید
موتورهای جستجو هر روز در حال تغییر هستند و هر روز به روز رسانیهای بسیار در آنها دیده میشود. به همین خاطر شما باید هر روز درباره تغییرات بخوانید تا بتوانید عوامل رتبه گرفتن وبسایت را بدانید.
آگاهی داشتن از آخرین الگوریتمهای موتور جستجوی گوگل این امکان را به شما میدهد تا بتوانید بهترین تصمیمات را برای وبسایتها و بهینه سازی آنها بگیرید و همچنین در میان رقبای خود، حرف بیشتری برای گفتن داشته باشید.
گام ششم: به نتایج جستجو نگاه کنید
دقیقا همین مرحله است که باید بیشترین دقت خود را بگذارید. نتایج جستجو را با دقت بررسی کنید.
- ساختار آنها به چه گونه است؟
- آنها معمولا چه محتوایی را به کاربر نمایش میدهند؟
- چه وبسایتی در ارائه محتوا بهتر عمل کرده است؟
به این نکته توجه کنید که هنگام جستجو کلمات مختلف، نتایج چگونه تغییر میکنند.
گوگل همیشه به دنبال این است که بهترین را به کاربر خود نشان دهد. بنابراین نتایج جستجو را مدام پیگیری کنید و زود به زود برای بررسی به آن سر بزنید.
گام هفتم: درباره سئو تکنیکال اطلاعات کسب کنید
سئو تکنیکال یا همان سئوی فنی تمام کاری است که شما با همکاری تیم فنی باید انجام دهید تا گوگل و سایر موتورهای جستجو، بتوانند سایت شما را راحت تر کرال و ایندکس کنند.
سئو تکنیکال شامل بهینه سازی سایت برای نمایش در نسخه موبایل، سرعت سایت، دادههای ساختار یافته، جاوا اسکریپت و کلیه مکانیزمهایی است که بر عملکرد وبسایت تأثیر میگذارند.
این عوامل در رتبهبندی یک سایت، نتایج قابل توجهی را بهمراه دارد. شما میتوانید محتوای شگفت انگیزی تولید کنید، اما کندی سایت و اشکالات زیاد آن نهایت به عملکرد وبسایت شما در نتایج جستجو لطمه میزند.
گام هشتم: درباره استراتژی، تولید، بهینه سازی و ارتقا محتوا اطلاعات کسب کنید
در حالی که سئو تکنیکال به رباتهای موتور جستجو کمک میکند تا بهتر و سریعتر وبسایت شما را کرال و ایندکس کنند، دانستن تمام اطلاعات از نحوه نوشتن و بهینه سازی محتوا نیز به شما کمک میکند تا تجربه کاربری بهتری رقم بزنید و میزان حضور کاربر در سایت را افزایش دهید.
این محتوا همچنین باید توسط یک استراتژی تبلیغاتی پشتیبانی شود چون سئو به تنهایی کافی نیست. سایر کانالهای بازاریابی (به عنوان مثال، شبکههای اجتماعی و ایمیل مارکتینگ) هم به موفقیت یا عدم موفقیت محتوای شما کمک میکنند.
گام نهم: سراغ یادگیری تکنیک های لینک سازی بروید
لینک سازی یکی از فاکتور های مهم در سئو میباشد. همچنین، یکی از مباحثی است که برخی افراد روشهای سیاه و اشتباه آن را به شما ممکن است یاد دهند.
برای اینکه از لینک سازی نهایت بهره را ببرید، به لینکهای با کیفیت نیاز دارید.
پیشنهاد میکنم حتما مقاله لینک سازی و تاثیر آن بر سئو چیست را کامل مطالعه کنید
گام آخر: صبور باشید
همانطور که ممکن است بدانید، متخصص سئو شدن کار زمانبری است و نیاز به سالها تجربه و تلاش دارد. در مورد تغییرات در الگوریتمهای سئو هوشیار باشید و مدام خود را به روز کنید.
هیچ یک از این موارد با عجله و یک روزه امکان پذیر نیست. اگر برای متخصص سئو شدن اشتیاق داشته باشید و کمی هم صبر و حوصله چاشنی کار کنید شک نکنید که به فردی حرفهای در این زمینه تبدیل خواهید شد.
منابع و ابزارهای معتبر برای یادگیری سئو
اگر میخواهید سئو را به شکل تخصصی و اصولی یاد بگیرید و خود را در این حرفه به عنوان مدعی معرفی کنید، سایتهایی که در ادامه نام میبرم از بهترین منابع یادگیری سئو هستند.
سئو چه اهدافی را دنبال می کند؟
واقعیت این است که هرگونه فعالیتی که ما در سایتمان انجام میدهیم در انتها قرار است به رشد کسبوکارمان ختم شود.
هدف از بهینهسازی سایت این نیست که تنها ورودیهای سایت خود را افزایش دهیم بلکه هدف این است که با این کار ورودیهای ارزشمند را به سایت خود هدایت کنیم که در نهایت به فروش کلی سایت طی مرور زمان کمک کند.
بنابراین زمانی که مشغول بهبود سئو سایت خود هستید هرگز از هدف اصلی که افزایش درآمد و مشتریان است، غافل نشوید. بسیاری از کارشناسان سئو موفق به افزایش بازدید سایتها میشوند ولی این افزایش بازدید منجر به افزایش درآمد سایتها نمیشوند و در انتها یا کسبوکار با شکست روبهرو میشود و یا کارشناس سئو شغل خود را از دست میدهد! با توجه به این توضیحات؛
مهمترین هدف کارشناس سئو باید این باشد که ترافیک سایت را به صورت هدفمند افزایش دهد. با این حساب میتوان گفت هدف اصلی سئو افزایش بازدید و جذب مخاطب هدفمند است.
هدف سئو فقط رضایت کاربران است و بس!
سئو از نظر موتور جستجو تفاوت بسیاری با نظر کارشناسان و صاحبین سایت دارد. اگر بخواهیم خیلی رُک با این مسئله برخورد کنیم، گوگل به هیچروی برایش تفاوتی ندارد که چه سایتی رتبۀ نخست یا آخر را بدست میآورد. هدف گوگل تنها رضایت کاربران خودش است.
شرور نباش، شعار رسمی کمپانی گوگل است که بر سر خالق آن اختلاف نظر وجود دارد، برخی از منابع خالق آن را پاوول بوچت که رهبر تیم نرمافزاری جیمیل بود میدانند و برخی خالق آن را امیت پاتل، مهندس گوگل میدانند. گوگل این شعار را نوعی الگوی اخلاقی خود میداند.
همین موضوع باعث شده که در طی این سالها گوگل یک موتور جستجوی بیرقیب باقی بماند. بینگ و بسیاری از موتورهای جستجوی دیگر با اختلاف زیادی از گوگل عقبتر هستند. دلیل این پیشی گرفتن گوگل نیز تمرکز بر روی رضایت مخاطبان خودش است. گوگل قصد دارد تا بهترین نتایج را به مخاطبانش نشان دهد و برای این هدف الگوریتمهای زیادی را به وجود آورده است.
سئو کردن یک سایت هم در واقع بهینه کردن آن سایت نسبت به همین الگوریتمهایی است که گوگل با ارائه آنها قصد داشته تا کیفیت خودش را بالا ببرد!
تاثیر نهایی که سئو برروی موتو جستجو میگذارد، کیفیت نتایج آن است. وقتی صاحبین سایتها و کارشناسهای سئو به صورت اصولی کار خود را انجام دهند، کیفیت محتوای موجود در وب بالاتر میرود؛ زیرا هدف گوگل رضایت کاربر است.
البته این مورد را باید همینجا به اطلاع شما برسانم که اگر از روشهای سئوی کلاه سیاه استفاده کنید هم شما و هم گوگل ضرر میکنید اما بیگمان ضرر شما بسیار بزرگتر از گوگل خواهد بود.
پس به هیچ روی از روشهای کلاه سیاه که در همین مقاله راجع به آن توضیح دادم استفاده نکنید.
سئو سرمایه گذاری رایگان گوگل بر روی سایت شماست!
حال دیگر تا حد زیادی میدانید که سئو چیست و دلیل سرمایهگذاری بیشتر شرکتها بر روی آن به چه علت است؛ اما به خاطر داشته باشید که هنوز مفاهیم و نکات بسیار زیادی برای داشتن یک سئوی خوب وجود دارد که باید آنها را هم یاد بگیرید.
همچنین خوب است بدانید که تاثیر سئو بر کسبوکار آنلاین موضوعی قابل چشمپوشی نیست و خیلی مهم است.
حال با دانستن نکات پیشگفته، سادهتر از قبل میتوانید به دنبال یادگیری مفاهیم و تکنیکهای تخصصیتر از علم سئو باشید تا بتوانید جایگاه کسبوکار اینترنتی خود را به نتیجۀ دلخواه برسانید یا از این بِستر پرجمعیت، برای معرفی برند خود استفاده کنید. از طریق سئو میتوانید بهجای یک محل یا یک شهر، محصول یا خدمات خود را در سطح استان، کشور یا حتی دنیا معرفی کنید؛
راستی، هرگز قدرت دنیای دیجیتال را دستکم نگیرید و از همین حالا به سئوی سایتتان بیاندیشید.😁
هرآنچه سؤال یا مُشکلی در ارتباط با این مقاله دارید از طریق دیدگاه در میان بُگذارید، دیدگاه شما بدون پاسخ نخواهد ماند.

علی محمد صلاحی
متخصص بازاریابی دیجیتالبنیانگذار شاهراه وب
کسب و کار شما میتواند رشد کند. درآمد شما میتواند چند برابر شود. فقط کافی است مسیر درست را بشناسید و مشتریان خود را در زمان درست، مکان درست و به روش درست هدف قرار دهید. من در این مسیر همراه شما هستم.
دربارۀ من
نویسندۀ کتاب و دهها مقاله، گسترۀ موضوع بازاریابی دیجیتال، مدرس دورههای آموزشی و وبینار همچنین مشاوره و تبلیغات کسب و کارهای آنلاین. به مدیران و کارآفرینان کمک میکنم که کسبوکارشان را در دنیای دیجیتال بهینهسازی کنند تا به درآمدهای بیشتری برسند.
اگر تمایل به راهاندازی امپراطوری آنلاین خود دارید، همین الان با من تماس بگیرید.
👤 تولید محتوا:
با دوستان خود به اشتراک بگذارید
کپی با ذکر منبع بدون اشکال است
لطفاً به این مقاله امتیاز دهید
چقدر این مقاله مفید بود؟
بر روی یک ستاره کلیک کنید تا امتیاز شما مشخص شود!
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 9
اولین نفری باشید که به این مقاله امتیاز میدهید
متاسفیم که این مقاله برای شما مفید نبود!
اجازه دهید این مقاله را بهتر کنیم!
به من بگویید چگونه میتوانم این مقاله را بهبود بخشم؟
سلام جناب روزبیانی عزیز، خواهش میکنم
از طریق صفحۀ خدمات من میتوانید با من در ارتباط باشید.
خیلی ممنون از مقاله مفیدتون، بسیار جامع و کامل توضیح دادید، یک سوال داشتم اینه که به چه صورت میتونم سئو سایتمو به شما بسپارم؟
ارادتمند جناب حسینی
بسیار مفید و عالی بود